Två varianter av Mariestads Påskbrygd

Vad vore påsken utan påskmat och påsköl? Här kan vi tala om lyckliga giftermål. Samtidigt vill jag påminna om att både jul- och påsköl passar året runt, gärna till grillköttet eller kräftskivan och många andra tillfällen. Problemet är bara att man måste vara lite förutseende och bunkra eftersom de bara säljs en kort tid.

Idag vill jag tipsa om två varianter av påsköl från Mariestads. Den ena med och den andra utanMariestads påskbrygd alkoholfri påsk öltips alkohol. Det är ju så fantastiskt kul att det finns så många bra alkoholfria öl nu för tiden!

Mariestads Alkoholfria Påskbrygd

Mörkrostad malt med både frisk och kryddig karaktär. Knäckiga toner möter en balanserad brödig arom med finstämd beska. Lättdrucken i stilen men samtidigt en fin matchning till påskbordets alla rätter. Passar egentligen till vilken mat som helst även om jag gärna tipsar till grillat som kött eller svamp och grönsaker.

Mariestads Påskbrygd

Tack vare att alkohol är en fenomenal smakbärare blir denna öl både mer smakrik ochMariestads påskbrygd påsk öltips komplex än den förra. Det är samma drag av rostad malt, knäckiga toner med kakao, kaffe, och mörkt bröd som bärs upp av harmonisk humle fast mycket tydligare. God att dricka som den är eller till påskens alla smaker och tillfällen. Liksom den alkoholfria varianten passar den året runt enligt mig, så det är bara att köpa ett gäng när det finns.. 😉

Kika gärna på klippet när jag och kollegan Marie Arpnäs provar dessa öl på baksidan av huset.

Ha nu en riktigt god och glad påsk!

 

 

 

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.