Vad vore påsken utan påskmat och påsköl? Här kan vi tala om lyckliga giftermål. Samtidigt vill jag påminna om att både jul- och påsköl passar året runt, gärna till grillköttet eller kräftskivan och många andra tillfällen. Problemet är bara att man måste vara lite förutseende och bunkra eftersom de bara säljs en kort tid.
Idag vill jag tipsa om två varianter av påsköl från Mariestads. Den ena med och den andra utan alkohol. Det är ju så fantastiskt kul att det finns så många bra alkoholfria öl nu för tiden!
Mariestads Alkoholfria Påskbrygd
Mörkrostad malt med både frisk och kryddig karaktär. Knäckiga toner möter en balanserad brödig arom med finstämd beska. Lättdrucken i stilen men samtidigt en fin matchning till påskbordets alla rätter. Passar egentligen till vilken mat som helst även om jag gärna tipsar till grillat som kött eller svamp och grönsaker.
Mariestads Påskbrygd
Tack vare att alkohol är en fenomenal smakbärare blir denna öl både mer smakrik och komplex än den förra. Det är samma drag av rostad malt, knäckiga toner med kakao, kaffe, och mörkt bröd som bärs upp av harmonisk humle fast mycket tydligare. God att dricka som den är eller till påskens alla smaker och tillfällen. Liksom den alkoholfria varianten passar den året runt enligt mig, så det är bara att köpa ett gäng när det finns.. 😉
Kika gärna på klippet när jag och kollegan Marie Arpnäs provar dessa öl på baksidan av huset.
Ha nu en riktigt god och glad påsk!