Champagne i kärlek och fred

Igår firade jag och min man Christian bröllopsdag. 12 år har förflutit sedan den lyckliga dagen 2010. Naturligtvis firade vi vårt sidenbröllop med champagne. Louis Roederer Champagne Collection 243 som halvflaska förgyllde vår kväll. Jag har nämnt det förr och säger det igen, det finns champagne och det finns champagne. Champagnehuset Louis Roederer hör verkligen till mina favoriter. Inte nog med att champagnerna varit förträffligt bra så länge jag kan minnas så har de ändå lyckats finslipat konceptet ytterligare en nivå. Collection 243 står nämligen för den 243:de årgången som är 2018. Så i stället för att göra en non-vintage, alltså en årgångslös champagne så har man startat göra en unik champagne varje år. Det bygger på ett slags perpetual reserve ungefär som ett solerasystem där fler årgångar tillbaka i tiden ingår. Fördelarna är många, det går att göra det bästa möjliga varje år. De excepionellt bra åren kan det produceras ännu bättre champagne än det skulle vara möjligt om det varje år skulle vara en non-vintage som är likadan år efter år. Det går att hålla reda på vilka som är de nyinköpta och vilka som är äldre årgångar om det är många flaskor. Dessutom går det att ta reda på exakta fakta om respektive årgång via Louis Roederers app, om så önskas.

Louis Roederer Collection 243 vintips sommelier vin
Louis Roederer Collection 243

Louis Roederer Champagne Collection 243

Just den här flaskan av Louis Roederer Champagne Collection 243 är verkligen magiskt njutbar redan nu, gärna i stora champagnekupor men går oerhört bra att lagra några år trots att det är en halvflaska. Just nu bjuder denna eleganta och komplexa champagne på citrusfräschör, röda äpplen, nötter och vitt bröd med rostade noter samt trivsam mineralitet. En champagne att bli kär i helt enkelt.

 

Louis Roederer Collection 243
Louis Roederer Collection 243

 

Skål för kärlek och fred

 

Nu har vi varit gifta i tolv år och något som är väldigt romantiskt är ju just champagne. Jag väljer för det mesta att fira så gott det går, det är viktigt för mig. Just i dag önskar jag att vi kan höja ett glas för kärlek och fred både på långt och nära håll!

4 Kommentarer
  1. Grattis fina ni! Skål för Kärlek och fred! Tack för fina tips, i helgen blir det bubbel.

    1. Tack snälla vännen! Det låter som en toppenidé med lite bubblor i helgen. Skål på dig! 🥂❤

  2. Grattis fina ni! Skål för Kärlek och fred! Tack för fina tips, i helgen blir det bubbel.

    1. Tack snälla vännen! Det låter som en toppenidé med lite bubblor i helgen. Skål på dig! 🥂❤

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.