Vintips Mother´s Milk Shiraz en tillfällig nyhet

Mothers milk flaska vin vintips nyhetHär vill jag bjuda på ett tips om en kul nyhet från Australien. Mother ´ s Milk har ett serietidningsklipp som etikett, kul. Men låt dig inte luras av det lustiga och lättsamma utseendet, det är ett seriöst och gott vin.

Mother´s Milk

Fredagar brukar vara dedikerade till tacos eller någon annan lättsam mat. Denna vecka valde vi istället att gynna vår lokala restaurang Ursviks Kök och Bar. Det blev saftiga tryffelburgare på menyn och passande nog provade vi First Drops fruktiga shirazvin. Det matchade perfekt med sin personliga och lättgillade charm. Mother´s Milk Shiraz rymmer allt från mörkfruktig komplexitet med svarta körsbär till kryddiga peppar- och lakritstoner med vanilj och fat på toppen. Vinet är verkligen mat, drick och njutvänligt nu men även flera år framöver.

mothers milk hamburgare ursviks kök och bar vintips vin nyhet

First Drop

Vineriet First Drop ligger i Barossa i South Australia. Det startade 2004 av John Retsas och Matt Gant. Killarna producerar tillsammans ypperliga viner med många europeiska druvor med en lekfull attityd men med kvalitet i fokus.

Shiraz

Druvan shiraz som ofta kallas syrah när den odlas i Europa bjuder vanligtvis på stor, näst intill bombastisk fruktighet i Australien. Även i detta vin är mörkfruktigheten markant men inom den balanserade och strikta linjen som gör vinet sansat och sanslöst gott. Harmoni och jämvikt är det som avgör om ett vin är gott eller ej, i alla fall om du frågar mig.

Mothers milk label vin vintips

Njut av ett kul och bra vin!

 

Mother´s Milk Shiraz First Drop Wines 2018, 95260, 169 kr, tillfälliga sortimentet WineWorld

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.