Folkligt och festligt med fräscha Folklore

Livet är en fest är ett av mina favorituttryck. Mitt mål med livet är, förutom att utvecklas och lära mig nya saker, att njuta så mycket det bara går. Ibland är det stora saker somfolklore albarino vintips nyhet måste firas och det gör jag gärna men ibland är det små saker i vardagen som bör vara lite extra festliga.

 

Häromdagen var det fiskdag hemma och en snabb fiskgratäng valdes till middag. Albariño är en av mina nya favoritdruvor som främst odlas i Spanien och Portugal. Det är något visst med albariño som bjuder på frisk somrighet i glaset varje gång. Denna gång fick druvan sällskapa med fiskgratängen i den senaste versionen av Folklore Albariño 2020. Vinet är extra friskt och krispigt med tydliga drag av limeskal, persika och gröna äpplen. I smaken ryms den friska och fruktiga smaken tillsammans med mineralitet och krispighet. Folklore är ett prisvärt vin som kan höja vardag till fest för ringa 99 kronor. I vårt fall matchades vinet med en snabb torskgratäng kryddad med citron och dill. Vinet passar precis lika bra som aperitif eller till en stor skål med räkor samt andra fiskar och skaldjur.

folklore albarino vintips nyhet  folklore albarino vintips nyhet

Den spanska druvan albariño heter alvarinho i Portugal. Håll ögon och öron öppna för jag tror det blir fler tips med denna underbara druva.

 

 

Folklore Albariño 2020 för 99 kronor på Systembolagets fasta sortiment, på den svenska marknaden tack vare The WineAgency. 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.