Köttfärs, kärlek och chianti

Är det något som är populärt hemma hos oss så är det köttfärs och väldigt ofta är det just spagetti med köttfärssås som står på menyn. Det går väldigt snabbt att slänga ihop, går att variera i det oändliga och passar väldigt bra med ett glas rött vin till. Gärna väljer jag italienskt och här vill jag tipsa om en sann favorit. Det är en Chianti Classico Riserva med namnet Rocca Guicciarda Riserva, 2018, som är den senaste årgången.

ricasoli vintips chianti

Smak av Italien, smak av Toscana

Perfekt balans och harmoni med typisk mörkfruktig karaktär av körsbär, plommon, björnbär, svarta vinbär och skogshallon. Det finns drag av fat med cederträ och kakao med både mat och drickvänlig stil. Det här är ett matvänligt vin som passar förträffligt bra till väldigt mycket. Gärna till italiensk mat och alldeles extra bra till mustiga rätter med tomatsås men det passar till alla kötträtter eller till en grillad portabello med vitlökssmör. Här matchades vinet med en av familjens favoriträtter, spagetti och köttfärssås.

ricasoli vintips chianti

Druvor

2018 var ett bra år i Toscana med hög kvalitet på druvorna. De druvor som ingår här är sangiovese till 90 % men även ett litet inslag av merlot och canaiolo för att ge en härlig harmoni. Även om vinet är perfekt att dricka nu så går det mycket bra att lagra.

vintips ricasoli rocca guicciarda chianti classico riserva

Familjen Ricasoli har producerat vin i Toscana sedan snart 900 år tillbaka i tiden, närmare bestämt sedan 1141.

 

Rocca Guicciarda Riserva 2018 Sysembolagets fasta sortiment för 159 kr, nummer 2723 finns i Sverige genom WineWorld.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.