Firar internationella kvinnodagen med bubblor

Clotilde davenne cremant de bourgogne vintips internationella vindagenI mer än hundra år har den internationella kvinnodagen firats i Sverige. Här hemma brukar måndagen vara en av de ”vita dagarna” men dagen till ära sker ett undantag. I glaset valdes naturligtvis något festligt, gott och bubbligt och det var absolut tvunget att vara från en kvinnlig vinmakare.

 

Clotilde davenne cremant de bourgogne vintips internationella vindagen

Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne Brut Extra

Vinet vi öppnade kommer från den fantastiska vinmakaren Clotilde Davenne. Hon har ett gediget vinkunnande och startade sin vinkarriär som vinmakare hos Jean-Marc Brocard som hon jobbade för under drygt ett och ett halvt decennium. Nu har hon sin egen egendom, Les Temps Perdus som ligger i byn Prehy i Chablis. Där kan hon sedan 2004 stoltsera med att göra både stilla och bubbliga viner av hög klass. Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne Brut Extra är precis som namnet antyder extra torrt och friskt. Små fina bubblor och gnistrande citrusaromer dansar runt i munnen tillsammans med gröna äpplen, balanserad brödighet och kritig mineral. Det här vinet finns det alltid någon flaska av hemma då det passar alla tillfällen och gör mig lycklig för ringa 150 riksdaler.

Skål alla medsystrar och alla andra med för internationella kvinnodagen, skål för bättre tider, för allesammans!

 

 

Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne Brut Extra 150 kronor Terrific Wines

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.