The Real McCoy ny kvalitetsrom

The Real McCoy rom romtips

Har du druckit en ”Real McCoy”? Det har jag, som i det här fallet är en ny kvalitetsrom på den svenska marknaden. Ursprungligen syftar namnet på den kände kaptenen, Bill McCoy som under förbudstiden i USA smugglade och sålde rom på internationellt vatten utanför Manhattan. Hur kvaliteten var på den tiden låter jag vara osagt. Det som gjorde McCoy så känd var att hans sprit var så mycket bättre än de andra smugglarnas, som både spädde ut och/eller fuskade. Här är anledningen till att uttrycket ”The Real McCoy” lever kvar och betyder den äkta eller bästa varan. Att just den här rommen skapades var av en händelse då producenten Baily Prior spelade in en TV-dokumentär om Bill McCoy så träffade han Richard Seale. Han är fjärde generationen av Master Destiller på det familjeägda Foursquare och tillsammans kom de på idén att skapa en rom med så kallad superpremium kvalitet.

The Real McCoy rom romtips nyhet

The Real McCoy

The Real McCoy 12 Years Single Cask destilleras i små batcher i kopparpanna och kolonn innan lagringen amerikanska bourbonfat som är knäckigt hårt rostade. Rommen tillverkas hantverksmässigt på familjeägda destilleriet Foursquare. Det är bara lokal jäst, melass och källvatten från Barbados som ingår och den är helt fri från tillsatser och sötning. Resultatet en prisvinnande komplex rom med njutningspotential. Färgen är vackert mörk bärnstensskimrande och doften bjuder in till långsniffning för att hitta alla karaktäristiska dragen av bland annat kryddig choklad, knäck, kola och en hint av kokos. I smaken finner du knäckig kola, mörk choklad och liten dust av romrussin tillsammans med drag av vanilj. Den är både fruktig och knäckig men eftersom den inte har något socker tillsatt så är den långt ifrån sliskig eller kladdig i munnen. Helt enkelt en njutning på egen hand eller tillsammans med en bit choklad. Det går naturligtvis att blanda en drink också på denna rom men jag dricker den hellre ren, skål!

The Real McCoy rom romtips nyhet drink

The Real McCoy 12 Year Bourbon Barrel Aged nr 50774 599 kr ordervara finns i Sverige tack vare Umida Partners AB.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.